Welkom op de site van FotoKring Echt, waarschijnlijk ben je nieuwsgierig naar onze club of heb je interesse om lid te worden.

Wat doet de FK Echt? Onze club komt 2 keer per maand bij elkaar op de de 1ste en 3de woensdag van de maand, van 20 uur tot circa 22 uur in de ruimte van Pergamijn, Thaalpad 25, Pey-Echt.

De 1ste woensdag hebben we altijd op de agenda staan het bespreken van eigen foto’s. Hier worden je foto’s besproken door de clubleden en krijg je feedback op je foto’s. Dit kan zijn dat de foto wat beter kan of dat het een top foto is, maar wel altijd met de insteek dat het opbouwend moet zijn naar de fotograaf toe.

De 2de clubavond is variërend wat betreft de agenda, de ene keer is het een spreker die komt, of een doe-avond op onze locatie of we gaan op pad met de groep, bekijken van fotoboeken die normaal niet beschikbaar zijn. Ook nodigen we andere clubs uit om onze foto’s te laten beoordelen en andersom. Dus genoeg variatie voor een ieder.

Verder organiseren we ook dagjes uit, bv straatfotografie in Maastricht, avondfotografie in Rotterdam maar wel op vrijwillige basis. Ook is er een weekend Parijs georganiseerd waar we alle taken van de fotografie gaan proberen. Tevens proberen we de leden beter te maken door het organiseren van mentoraten, een halfjaarlijkse opleiding (1x per maand) onder begeleiding van een mentor.

Als lid van onze club ben je automatisch lid van de Fotobond Nederland. Deze organiseert wedstrijden op divers niveaus, kortingen op exposities en boeken. Een subafdeling van de Fotobond is de Fotobond afdeling Limburg. Deze afdeling organiseert heel veel voor de Limburgse fotograaf, te denken aan mentoraten, cursus jureren, compositie, bespreken van foto’s. Daarnaast diverse wedstrijden Euregionaal samen met onze buurlanden, seriematige werken 5 met samenhang en als topper de 2 jaarlijkse fotomanifestatie Limburg Foto.

Je ziet het FK Echt is een actieve club met actieve leden dus voel je je aangesproken door bovenstaande tekst aarzel niet om je aan te melden.

De eerste 3 keren zijn gratis en krijg je een goed beeld wat er binnen de club speelt.

Hopelijk mogen we je binnenkort verwachten.

Contact opnemen kan door een telefoontje te plegen met

de voorzitter: 0475-212466

of de secretaris: 046-4492983

 

Met vriendelijke groeten,

Het bestuur van FK Echt.