Beoordeling foto’s Fotokring Echt door Fotoclub Geleen
Enkele leden hadden geprinte en in passe partouts geplakte foto’s ingeleverd om deze door de Fotoclub Geleen laten beoordelen.
Een afvaardiging van 4 leden van Geleen kwamen donderdag 16 november naar Echt om hiervan verslag te doen.
Iedere foto werd besproken wat betreft inhoud, compositie, kleur en techniek.
 
De 45 werken hadden ze verdeeld in 3 groepen, te weten: 
1. Allerlei (interieur, reizen, straat)
2. Portretten en modellen     
3. Natuur                
 
In de groep allerlei ging de 1e plaats naar een mooie zonsondergang van Rob van der Smitte, de 2e plek was voor een geweldige urbex foto van Leen Buijs en de 3e prijs ging naar een dynamische straatfoto in z/w van Mary van Rossenberg.
 
In de kleinere groep Portretten en modellen was de 1e prijs voor een goed belichte kluwen naakte mensen in z/w van Nicole in ’t Zandt, de 2e plaats was voor het hondenportret Fuck you…, de hond die weigert spruitjes te eten van Lianne Peters.
 
Fotoclub Geleen had zich verbaasd zich over de grote groep natuurfoto’s. ‘Zijn we hier bij een natuurfotografenclubje?’ Tja het kan verkeren, geleidelijk aan hebben steeds meer mensen de natuur als geliefd onderwerp ontdekt.
De 1e prijs was voor een mooie super scherpe Bandheide libel met dauwdruppels van Lianne Peters, de 2e plek was voor een juffertje in mooi ochtend licht van Gaby Rours, de 3 plaats een sfeervolle paddenstoel van Lianne Peters, de 4e en 5e prijs voor Wil Spaetgens met respectievelijk een sfeervol bos en een vlinder in een gele vegetatie waarbij de mooie afdruk bij deze foto opvallend was.
 
Daarna werd er een overall ranking gemaakt.
1e de Bandheide libel van Lianne Peters
2e de geweldige zonsondergang van Rob van der Smitte
3e de z/w mensen van Nicole in ’t Zandt
 
Bij deze wil ik Fotoclub Geleen nogmaals bedanken voor alle moeite en inbreng. Het was een gezellige en informatieve avond.
 
Lianne Peters